Правила хорошого тону при створенні візиток

lucky druk_vizitka

Звичайно, всі ми бачили візитки – це прямокутник, розміри якого, зазвичай 5 на 9 сантиметрів. Проте в різних країнах стандартні розміри різняться. От, наприклад у США в основному використовується 3½ x 2 дюйма (88,9 х 50,8 мм), в Японії – 91 х 55 мм.   Міжнародний стандарт ISO 7810 ID-1 встановлює для візитної картки і для кредитної картки однаковий формат 85,6 х 53,98 мм, іноді 85 х 55 мм. Цьому розміру відповідають секції  гаманців найбільш популярних і вироблених моделей.  Розміри візиток  9х5см були створені друкарями пострадянського простору для економії паперу і використовуються на даний час в Росії, Україні, Білорусії, Казахстані, Молдові. Відходи паперу при виробництві візиток такого розміру мінімальні.


ІНФОРМАЦІЯ

Отож, найпоширенішою помилкою багатьох є бажання розмістити на цьому невеликому клаптику паперу дуже багато інформації. Візитка – це не рекламна листівка. Бажання помістити на неї максимум інформації і не залишити вільного місця  – виглядає жахливо! Правильна візитка – це лаконічна інформація про організацію, ваше ім.’я, посада, контантні дані. Цього цілком достатньо. Запам’ятайте: перевантаженість інформацією – це величезний мінус. Чіткість, лаконічність, інформативність – ось три основні заповіді тексту правильної візитки.  До речі,  ніколи не дублюйте текст візитки на іноземній мові  – це поганий тон. Якщо у Вас є партнери в інших країнах, і з ними запланована зустріч, то потрудіться замовити партію візиток  на їхній рідній мові.

ДИЗАЙН

Сьогодні в сфері дизайну панує мінімалізм. Різнокольорові візитки зі складними елементами і фотографіями відійшли у минуле. Багато експертів навіть радять відмовитися від використання логотипу на візитці, якщо він виконаний не в стилі мінімалізму.  Візитка виконана в світлих і спокійних тонах, що не кидається в очі, але в той же час привертає увагу, буде оптимальним варіантом.

lucky druk_vizitka6

ШРИФТИ

Дуже часто приходиться чути таке прохання замовника: «пограти з шрифтами» – це, мабуть, найстрашніше, що може почути дизайнер. Чому? Та тому, що шрифтів величезна кількість, і замовник хоче перепробувати і вмістити найкрасивіші на свою візитку.  ЗАПАМ’ЯТАЙТЕ:  поєднувати на візитці можна максимум два шрифти. Ваша візитка повинна виглядати солідно, а не як намальована шестикласником в найпростішому графічному редакторі, навіть якщо Вам здається, що це дуже красиво.

КОЛЬОРИ

Що стосується кольорів також потрібно дотримуватися мінімалізму. Ваша фантазія здатна створювати такі неймовірні поєднання, що і уявити важко. Але це зовсім не означає, що потрібно робити зі своєї візитки буйство квітів і фантазії. Максимум 2-3 кольори. Та й кольори потрібно підбирати такі, щоб максимально добре поєднувалися і доповнювали один одного і, звісно, відповідали корпоративному стилю.

МАТЕРІАЛИ

Ось тут вже можете фантазувати і не зупинятися. Але, як правило, матеріал потрібно вибирати виходячи зі сфери вашої діяльності і завдань використання візиток. Візитки можуть бути і друковані і покриті фольгою, надруковані на різноманітних дизайнерських паперах, різної форми і розміру, з різним покриттям. Але тут також є правило – вони неодмінно повинні бути якісні.

Забудьте про виправлення на візитці

У Вас помінялася адреса або номер телефону? Тоді старі візитки викидаємо, і відразу ж замовляємо нові, з більш актуальними даними. Одна маленька помилка на візитці – це в сто разів гірше, ніж кілька помилок в рекламному буклеті. Будьте максимально вимогливі до себе і тексту своєї візитної картки.

Студія поліграфічних послуг «Лакі» – це завжди якісна продукція, яка доступна клієнтам у будь-якій точці України! Виконуємо друк візиток в Луцьку, дизайн візиток. Можлива доставка у будь яку точку України.