Ідеальний банер для соціальних мереж

Інтернет- реклама   ̶  сучасний важіль просування брендів та послуг. З часом, одними із найпопулярніших та найдоступніших площадок для якої стали групи та сторінки у соціальних мережах. Звісно, подібні ресурси потребують відповідного формату  і тут у пригоді стануть інформаційні банери. З їх допомогою можна проінформувати постійних клієнтів  про Вашу діяльність, а за одно і розповісти потенційним  про можливості співпраці, галузеві тренди та контактну інформацію. Саме створення подібної рекламної продукції   ̶  один із напрямків діяльності наших дизайнерів, а скільки етапів передбачає така робота, читайте нижче.

 3

Визначаємося із типом:

Банери у соцмережах діляться на 2 основні типи: звичайні   ̶̶   ті, що виконують інформативну функцію і віддалено перегукуються із стилем та іміджеві, які є своєрідною візитівкою, тут важливе дотримання корпоративних кольорів та графічних елементів (логотипа, шрифтів і т. д).

 

Наповнюємо інформацією:

Основною метою банерної реклами є донесення потрібної інформації до клієнта, тому наступне, про що треба подумати  ̶  наповнення, лаконічність, точність і зрозумілість тексту. Не варто перенасичувати блок  різними за стилем реченнями, це відволікає та втомлює, краще менше, але краще. 

 

Виділяємося серед конкурентів:

 Загальна концепція банера має ряд спільних ознак зі стилем групи чи сторінки. Тут корисно знати, що теплі кольори привертають більше уваги, холодні ж, в цьому плані складніші. Тому у їх поєднанні корисно дотримуватися пропорції 2:1.

 

Говоримо про форму:

Одним із головних аспектів у рекламі для соцмереж є форма. Шрифт і малюнок повинні доповнювати один одного. З точки зору розмірів, краще застосувати 1-2 однотипні, але різні за товщиною шрифти, це акцентує увагу. Проте, білі літери на чорному тлі, візуально здаються меншими, ніж навпаки. Компенсувати це можна застосовуючи товстіший шрифт і збільшуючи інтервал між буквами.

Отже, ви пройшли  всі кроки  для створення банера , щоб  підсумувати, ми виділимо 5 основних ознак його ідеального варіанту:

  1. Яскравість;
  2. Розбірливість;
  3. Простота;
  4. Читабельність;
  5. Стильність.